Så fungerar Naturskyddsföreningen

n

Naturskyddsföreningen, bildad 1909, har sitt fokus på att bevara, skydda och återskapa naturområden i Sverige. Organisationen arbetar i stor bredd, från att skapa opinion för starkare miljölagstiftning och förändrade konsumtionsmönster, till att arbeta praktiskt genom att exempelvis anlägga ängar och kärr. Genom att samarbeta med forskning och näringsliv har de möjlighet att påverka både på samhällsnivå och individnivå.

Denna frivilligorganisation arbetar också med att förmedla kunskap om natur och miljö till allmänheten, delvis genom utbildningar och evenemang, men också genom sina publikationer. Publikationerna omfattar allt från informationsfoldrar till vetenskapliga rapporter och debatt-artiklar. De jobbar också med att inspirera till ett mer miljövänligt levnadssätt genom olika projekt och kampanjer som rör konsumtion, mat, transport, energi och klimat.

Det finns även en massa lokala Naturskyddsföreningar runt om i Sverige. Dessa lokalavdelningar är en mycket viktig del av organisationen. Det är ofta här som det konkreta arbetet utförs. De kan starta egna initiativ och projekt, samtidigt som de hjälper till att förverkliga riksorganisationens mål och visioner på lokal nivå.

Kommentera

av Mikael Patel