Breadfruit är en tropisk frukt som är vanlig i Sydostasien, Sydamerika, Afrika och Karibien. Frukten är en del av arten Artocarpus altilis, som är en del av familjen Moraceae. Frukten är en stor, rund, grön eller gul frukt som väger upp till 5 kg. Frukten har en hård skal som är täckt med små prickar.
Breadfruit har en mild, nötig smak som påminner om potatis. Frukten är ganska mjuk och lätt att tugga. Frukten är ganska söt och har en lätt syrlig smak. Frukten kan ätas rå eller kokas. När den är rå har den en lätt krispig konsistens. När den kokas blir den mjuk och lätt att mala.
Breadfruit är en utmärkt källa till kolhydrater, fiber, vitaminer och mineraler. Frukten innehåller vitamin A, C, E, K, B6 och folat. Den är också rik på mineraler som kalium, magnesium, kalcium och järn. Frukten är också rik på antioxidanter som hjälper till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler.
Breadfruit kan användas på många olika sätt. Frukten kan ätas som den är, eller den kan användas för att göra söta eller salta rätter. Frukten kan också användas för att göra bröd, kakor, soppor, grytor och såser. Frukten kan också användas för att göra olja, sirap och sirap.
Breadfruit är en utmärkt mat som är nyttig och smakrik. Frukten är lätt att få tag på och kan användas på många olika sätt. Frukten är också rik på näringsämnen som är bra för hälsan. Breadfruit är ett utmärkt val för att få i sig näringsämnen och för att laga goda och nyttiga rätter.